La finalul trimestrului 1 al anului 2023, portofoliul de credite al Alpha Bank în România a ajuns la 3,02 miliarde de euro expunere netă, marcând o creștere de aproximativ 13% față de primul trimestru al anului trecut.

Depozitele clienților s-au ridicat la 2,96 miliarde de euro, în creștere cu 9,5% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. În același timp, activele totale ale băncii au ajuns la finalul primului trimestru la 4,4 miliarde de euro, crescând cu 13% față de perioada similară a anului anterior.

Profitul net a ajuns la nivelul de 11 milioane de euro, reflectând activitatea comercială dinamică și o gestionare eficientă a riscurilor.

Cum a fost primul trimestru al anului?

Alpha Bank a crescut stocul de credite acordate companiilor mari cu 16% față de aceeași perioadă a anului precedent. În plus, volumul creditelor noi acordate IMM-urilor a înregistrat o creștere consistentă, de 94% față de aceeași perioadă a anului trecut, marcând cea mai bună performanță din ultimul deceniu.

Banca a participat și la programele derulate de către Guvernul României – IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest și Innovation. Alpha Bank Romania a continuat să participe și la programele de finanțare a IMM-urilor, Femeia Manager și Start-Up Nation.

Volumul plăților procesate prin soluțiile de tip POS, Tap to Phone și e-commerce a crescut în T1 2023, înregistrând o creștere de 34% față primul trimestru al anului trecut.

Alpha Bank Romania a continuat strategia de transformare digitală investind în dezvoltarea platformelor de creditare a persoanelor fizice și a companiilor mici și mijlocii.

De asemenea, asistentul virtual Dana a primit capabilități noi și poate procesa automat (fără asistență umană) solicitări ale clienților privind informațiile legate de credite sau îi asistă pe clienți în procesul de completare a unei solicitări de credit, înlocuind astfel clasicele formulare cu multe câmpuri de completat. 

Alpha Bank Romania a continuat să sprijine cultura și implicarea în comunitate, susținând turneul “Néoréalité” al compozitorului și pianistului de renume internațional Steve Barakatt, care a concertat în premieră pentru publicul larg din România. Totodată, banca a continuat să promoveze creșterea educației financiare prin implicarea într-o serie de programe adresate mediului preuniversitar.