Alpha Bank Romania (ABR) și-a anunțat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2024. Banca a avut un profit net de 16 milioane de euro.

Portofoliul net de credite a crescut cu 7% față de T1 2023, la 3,2 miliarde de euro, în timp ce portofoliul de depozite a crescut cu 18%, la 3,5 miliarde de euro. În același timp, activele totale ale băncii au ajuns la 4,7 miliarde de euro, în creștere cu 8% față de anul precedent.

Creditarea pe plus

Alpha Bank România consemnează o performanță istorică în primul trimestru din 2024 în ceea ce privește generarea de noi credite ipotecare, cu o creștere de 61% față de perioada similară din 2023.

În același timp, rezultate notabile în primul trimestru s-au înregistrat și în rândul creditelor de consum, volumul acestora crescând cu 19% față de primul trimestru din 2023.

În ceea ce privește tranzacțiile comercianților, procesate de către bancă, soluțiile de tip POS, Alpha phonePOS și e-commerce - au înregistrat o creștere de 22% față de aceeași perioadă din 2023.

+

La începutul anului, Alpha Bank România a finalizat transferul afacerii ecosistemului Orange Money România IFN (portofoliul de clienți, activele digitale și portofoliul de carduri de credit), o mișcare care a consolidat poziția băncii pe piață..

În ceea ce privește transformarea digitală, banca a adăugat noi funcționalități asistentului virtual Dana, cu beneficii directe pentru clienții persoane fizice. După serviciile de voce, pot fi accesate acum și servicii automatizate de asistență clienți prin intermediul webchat-ului, permițând clienților interacțiuni rapide cu banca pentru solicitări de tip self-service.

În plus, Alpha Bank România se află printre primele bănci care au implementat Serviciul de Afișare Nume Beneficiar (SANB) în cadrul platformei sale de online banking.

În luna martie, Alpha Bank România a introdus o nouă suită de produse financiare menite să sprijine nevoile de capital de lucru și de investiții ale companiilor. Aceste împrumuturi beneficiază de garanțiile Fondului European de Investiții (FEI) și vin cu soluții de finanțare fiabile și competitive pentru IMM-uri.

În februarie, banca s-a alăturat Programului Guvernamental „Noua Casă” 2024, care oferă garanții prin FNGCIMM pentru a facilita accesul la locuințe la prețuri accesibile. În plus, Alpha Bank România a încheiat un parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru a participa la InvestAlim, un nou program național conceput pentru a promova dezvoltarea industriei de procesare a alimentelor în România.

+

Alpha Bank România, în colaborare cu Alpha Bank Group și Banca Națională a României, a organizat în perioada septembrie 2023 - martie 2024, expoziția „Cele două fețe ale monedei: Mijloace de tranzacție - Capodopere de artă", o explorare a intersecției dintre artă și finanțe prin intermediul colecției numismatice Alpha Bank, una dintre cele mai importante colecții de monede antice din lume.

Prin parteneriate cu organizații precum Conservation Carpathia, Asociația Pentru Promovarea Performanței în Educație și Salvati Copiii, Alpha Bank România contribuie în mod activ la inițiative care vizează conservarea mediului, progresul educațional, îmbunătățirea asistenței medicale și bunăstarea copiilor.