De la începutul acestui an, EximBank a devenit o banca universală cu servicii complete, ca urmare a fuziunii dintre aceasta, ca societate absorbantă, și Banca Românească, în calitate de societate absorbită.

Compania Allevo a fost parte din proiectul de fuziune, care a presupus și actualizarea soluțiilor IT. Proiectul a fost unul de complexitate crescută, rolul Allevo fiind atât de consultant tehnic și de business, cât și de furnizor al soluției finale, FinTP.

FinTP cconectează aplicațiile interne bancare la sisteme externe, cum ar fi SWIFT, Transfond, Eurosystem. Soluția asigură procesarea în regim STP (straight through processing) a tranzacțiilor intermediate de toate aceste sisteme.

CITEȘTE ȘI: Fuziunea Eximbank-Banca Românească la final

Funcțiile de bază ale soluției FinTP sunt reprezentate de automatizarea fluxurilor, procesarea diferitelor tipuri și standarde de mesaje, validarea, reconcilierea, asigurarea rezilienței și persistenței tranzacțiilor pe care le procesează.

Totodată, FinTP oferă un set bogat de funcționalități tehnice și de business, menite să răspundă nevoilor operatorilor, cerințelor organismelor de reglementare, politicilor de audit și clienților finali.

„Avem experiența și know-how-ul necesare pentru astfel de proiecte care trebuie să respecte parametrii stricți de performanță și disponibilitate conform cerințelor serviciilor oferite pe plan național de Banca Națională a României și TransFonD, respectiv pe plan internațional de SWIFT și Eurosystem. Încă o dată s-a dovedit că specialiștii Allevo dețin competențele corespunzătoare și că soluția FinTP este o soluție viabila și suficient de flexibilă pentru a se potrivi celor mai complexe proiecte”, a spus Sorina Bera, Director General Allevo.

VEZI ȘI: Allevo este și în Romania's Fintech Map 2022

Etapa de analiză a presupus reproiectarea proceselor operaționale la nivelul fluxurilor de tranzacții financiare, în contextul integrării sistemelor informatice utilizate de fiecare bancă.

Proiectul a vizat implementarea unei soluții de procesare a tranzacțiilor financiare interbancare, care să realizeze integrarea sistemelor informatice specifice fiecărei bănci, și care să asigure tranziția de la operațiunile desfășurate independent de fiecare bancă, fără să aibă impact asupra clienților. Operațiunea a fost finalizată pe parcursul unei perioade de șase luni.

+

Allevo este o companie furnizoare de soluții software pentru procesarea tranzacțiilor financiare. Soluțiile Allevo sprijină instituțiile financiare să reducă costul total al investiției și să atingă interoperabilitate de-a lungul întregului lanț de distribuție.

Foto: Dreamstime