Se mai termină un an și cu el se duc diversele temeri adunate anul acesta, frici, anxietăți, se duc și unele speranțe. Dar avem șansa unui nou capitol cu anul care stă să înceapă.

Întotdeauna mi-a plăcut începutul de an, este o pagină nouă pe care poți să așterni ceea ce vrei, cum vrei și să faci să se întâmple.

Cred că poate fi o șansă, a noastră, a tuturor, dacă anul viitor am scrie mai bine și ne-am motiva puțin mai mult. Este un an complet atipic, cu multe alegeri în față, de tot felul, care pot să ne schimbe direcția, să modeleze anumite proiecte despre care nici nu știm cum ar fi.

Nu vreau să vă încarc la final de an cu lucruri pesimiste, căci până la urmă ține de noi toți să facem diversele alegeri și apoi să trăim cu ele. Asta este de fapt ceea ce ne sperie, probabil. Sau, și mai grav, să facă alții alegerile pentru noi, când noi nu am făcut-o și să fim nevoiți să trăim cu alegerile altora, mai bune sau mai proaste.

Nu putem da vina tot timpul pe alții dacă noi nu facem. Ține de fiecare, dacă o să cercetați adânc, o să vedeți că se poate, mai greu, cu obstacole, dar se poate. Trebuie doar să ne scriem propria poveste și să facem propriile alegeri.

Așa că vă urez ca anul 2024 să vină cu bucurii, cu zâmbete, cu veselie, cu sănătate, cu tot ceea ce vă doriți și, mai ales, cu capacitatea de a face alegeri și de a vedea dincolo de formă sau de zgomot, vedeți fondul și judecați-l cu capul vostru!

La mulți ani!


Editorialul a apărut în secțiunea „Nota redacției” din newsletterul Future Banking de vineri, 29 decembrie 2023. Puteți să vă abonați la newsletter din meniul principal.

PS: Ne revedem cu forțe proaspete de la începutul lunii ianuarie, cu articole și materiale noi, cu interviuri. Vă așteptăm să ne fiți alături și anul care vine!

Alexandru Ardelean

Foto: Dreamstime