Future Banking Summit va avea loc pe 10-11 septembrie la Hotel Qosmo, Brașov. Ediția din acest an va aborda pe lângă tema centrală neo-bănci vs. bănci tradiționale și o întrebare cheie, cu care se confruntă atât bancherii și economiștii, cât și IT-iștii și mediul de afaceri din România: vom reuși să alergăm în același ritm cu digitalizarea sau ne vom lăsa depășiți de AI?

Iată mai jos cine sunt speakerii conferinței din acest an care își pun amprenta pe transformarea digitală a României. 

Revoluția taxelor românești: ne așteaptă scumpiri după mega-anul electoral în care ne aflăm?

Primul speaker al conferinței Future Banking Summit este ministrul finanțelor, Marcel Boloș. Alături de acesta vom încerca să aflăm cum va arăta „România fiscală de mâine”, la ce taxe noi se poate aștepta mediul de business, dar și cum încearcă Finanțele să implementeze noile tehnologii.

Cum sprijinim economia 100% românească

În al doilea panel al conferinței vom discuta despre situația companiilor românești și cum putem impulsiona spiritul antreprenorial al tinerei generații. Speakerii panelului acoperă arii diferite pentru a crea o imagine cât mai amplă a arhitecturii business-ului românesc.

Lucian Anghel, Director Adjunct la Libra Internet Bank, unul dintre cei mai cunoscuți economiști din România, va discuta despre stimularea economiei locale și cum susținerea antreprenorilor locali ar putea duce la o creștere a PIB.

Totodată, în cadrul panelului „Macroeconomic outlook and SME challenges in the upcoming year” va participa antreprenorul Oana Coantă, proprietara Bistro de l’Arte, care ne va spune cum jonglează antreprenorii cu modificările fiscale de la „firul ierbii”.

Florin Jianu, care a lucrat îndeaproape cu antreprenorii, fiind șeful Consiliului IMM-urilor, va vorbi despre cum au îmbrățișat firmele din România noile modificări fiscale, dar și cum pot fi stimulați tinerii să meargă pe calea antreprenoriatului. 

Vom afla în acest panel și cu se confruntă IMM-urile din România atunci când merg la bancă să ceară un credit. Cosmin Curticăpean - cofondator şi CEO al Lendlox - va prezenta care sunt alternativele de finanțare pentru IMM-uri.

Securitatea cibernetică și tehnologia: Ne ajută AI-ul sau aduce mai multe provocări

Tot în prima zi a evenimentului vom discuta despre securitatea plăților în contextul în care a crescut numărul de fraude cibernetice. În acest panel va participa Raluca Micu, head of payment oversight la BNR și Horia Grozea, Sales & Business Development Director al NETOPIA Payments.

Cum reușesc băncile tradiționale să concureze cu neo-băncile

În ultimii ani, băncile digitale au început să își facă loc în piața din România, intrând în competiție directă cu instituțiile financiare tradiționale. Reușesc băncile clasice să mențină ritmul digitalizării? La această întrebare ne va răspunde Cristian Mustață, Deputy executive director for retail distribution la BCR, Silvia Dumitrașcu, Head of Digital Sales ING România și Gabriel Pralea, Sales and Distribution Director & Transformation Program Business Director CEC Bank.

Reglementări viitoare în domeniul bancar - cât de departe pot „zbura” băncile și când intervine reglementarea

Atunci când vorbim despre digitalizarea în banking, trebuie să aducem în discuție și limitele pe care le are toată această industrie. Cât de mult se pot dezvolta acestea și când intervine reglementarea? Vom încerca să aflăm răspunsul la această întrebare de la Vladimir Ghiță, CEO Fort și Alexandra Manciulea, partner in the Banking & Financial Services department la Filip & Company.

Care este mindset-ul jucătorilor din neo-banking

O "nouă" bancă nu se caracterizează doar printr-o aplicație mobilă și un user experience mai "curat", ci vorbim și despre o schimbare de mindset în organizație și o transformare tehnologică radicală. Alături de Robert Anghel, Chief Business Officer la Salt Bank, Adrian Moraru, Sales Director la InfoCert și Octavian Oancea de la Amazon Web Services, vom identifica ce diferențiază neo-băncile de "surorile" mai tradiționale.

Pe lângă panelurile clasice, speakerii Future Banking Summit vor aduce evenimentului doze de inspirație pentru auditoriu. Radu Crăciun - President of the Management Board BCR Pensii, Valentina Dragomir - Country Manager Evrotrust, Claudia Cruceru - Business Development Lead CEE Visa și Sorin Zaharov - Digital Monitoring Specialist & Product Manager Advahoo, vor aduce plus valoare evenimentului nostru. 

 Inspiration shot

În a doua zi a evenimentului vrem să vă demonstrăm că și bancherii se pot juca. Despre ce este vorba? Asta vom afla de la Daniela Dragnea, CEO al Zen Credit, care pregătește o surpriză care are ca scop să aducă mai aproape participanții la conferință.

Noii asistenți virtuali ai băncilor, la interogatoriu

Nu este o noutate că unele bănci din piață au investit în asistenți virtuali care facilitează interacțiunile cu clienții, astfel încât aceștia să își rezolve singuri problemele sau să primească răspunsuri la întrebările pe care le-ar fi adresat unui operator uman. Vom analiza, împreună cu Ionela Roș - Head of Contact Center and Customer Care Banca Transilvania și Roee Halfon - Co-founder, VP Technical Operations CallVU cât de capabili sunt acești asistenți digitali și dacă viitorul interacțiunilor din banking va fi unul dictat de AI.

Creditarea în era digitalizării - vom putea lua împrumuturi 100% online?

În cadrul acestui panel îi vom avea alături pe Iulia Rusu - Manager Strategie Departamentul de Credite Persoane Fizice ING Bank România, Dan Niculae, Imobiliare Finance și Daniela Milculescu Partner Bohâlțeanu și Asociații, cu care vom discuta despre cum digitalizarea va schimba modul în care românii se raportează la împrumuturi. 

Secretul hiper-personalizării și a utilizării datelor în banking

Băncile stau pe un "morman" de date care ar putea fi utilizat pentru a oferi soluții personalizate clienților. Unele dintre ele au început deja să interpreteze aceste date și să investească în soluții hiper-personalizate. Care sunt pașii făcuți până acum și de ce avantaje beneficiază clienții vom afla de la managerii din bănci care coordonează aceste eforturi sau consultanți din IT. 

Vom încerca să aflăm răspunsul împreună cu Tolga Banyocu - Deputy General Manager Garanti BBVA România, Ioan Negrea - Managing Director fme România și Cătălin Chirieac - Tribe Lead Acquire & Engage PI Customers Raiffeisen Bank.


Cum pregătim angajații băncii pentru dezvoltarea digitală

Pe lângă softurile băncilor sau dezvoltarea unui Core banking, instituțiile financiare trebuie să aibă grijă și de dezvoltarea propriilor angajați. Cum ajunge digitalizarea în băncile din rural, cum sunt protejați angajații din bănci de concurența cu inteligența artificială și care sunt modurile în care România formează o nouă generație de bancheri. Vom afla aceste răspunsuri de la Alexandru Ana - CEO Optimizor, Mugur Podaru - Director, Direcția Operațiuni la Distanță CEC Bank și Sorin Constantin - Head of Digital Channels and Analytics, Retail Alternative Channels UniCredit Bank Romania.

Poți să devii profitabil ca fintech în România

Să pornești un startup în România este o provocare, să îl scalezi este și mai greu. Iar dacă vorbim despre fintech-urile locale avem doar câteva povești de succes. Vom afla de la fondatorii acestor fintech-uri care au fost secretele obținerii unei finanțări, cum s-au așezat pe drumul profitabilității și ce sfaturi pot oferi altor fintech-uri la început de drum.

Vor împărtăși din secretele industriei Dan Alexandru Cobeanu - CEO FaraGrija, Andrei Perianu - Co-Founder & COO Bankata.ro și Adrian Cighi - Co-Founder Pago.

 Inspiration shot

În ultima zi a evenimentului vom avea invitați care vor prezenta viziunea lor despre dezvoltarea digitală în industria financiară românească și globală. Îi vom avea alături pe Tal Sharon - President FinTech-Aviv și pe Mihaela Gavrilă - Financial Services Director eMAG.

Future Banking Summit este un eveniment susținut de: Raiffeisen Bank, ING, Mastercard, Iron Mountain, Garanti BBVA, Visa, evrotrust, Banca Transilvania - (Gold Partners), Fort, BCR, CEC Bank, Namirial, Inform (Austria Card), NETOPIA Payments, fme România, Alpha Bank, evrixa!, imobiliare.ro, imobiliare finance, Optimizor, Filip & Company, dendrio și BSMP - (Silver Partners).