Banca Comercială Română a implementat în premieră, la Pitești, prima soluție de abonament de transport public asociat cardului bancar.

Soluția inteligentă permite oricărui călător să achiziționeze un abonament de transport public de la Publitrans 2000 SA, compania care gestionează activitatea de transport călători în Pitești, urmând ca abonamentulsăpoată fi utilizat direct de pe cardul bancar de pecare a fost cumpărat.

Procesul de achiziție este unul simplu și rapid și are loc direct de pe site-ul Publitrans 2000 SA. Accesând publitrans2000.ro, călătorul selectează tipul de abonament dorit și face plata online cu cardul. De la momentul confirmării plății, cardul de pe care s-a efectuat plata este asociat abonamentului selectat și poate fi utilizat pentru validare în mijloacele de transport în comun din Pitești, începând cu ziua imediat următoare sau cu orice altă zi selectată.

„Pentru BCR, saltul strategic al României este strâns legat de digitalizare, de aceea vom continua să susținem dezvoltarea tehnologică și funcționalitățile care oferă românilor o viață mai bună. De altfel, într-un peisaj digital în continuă transformare, rolul soluțiilor BCR este să creeze accesibilitate și convenabilitate pentru fiecare cetățean. Pitești este primul oraș din România unde abonamentele pentru mijloacele de transport în comun pot fi asociate cardului bancar, iar obiectivul nostru este să scalăm această soluție la nivel național”, spune Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Private Banking BCR.

Validarea abonamentului asociat cardului bancar se poate face contactless, prin simpla apropiere a cardului bancar contactless sau a oricărui dispozitiv inteligent de tip telefon, ceas, brățară, ce permite plăți prin tehnologia NFC. Odată cu apropierea cardului de validator, acesta afișeazăinformația „Abonament validat” și termenul până la care abonamentul este valid.

Sistemul de plată cu card implementat de BCR a fost construit având la bază arhitectura de funcționare reglementată de Mastercard și VISA, astfel încât orice card emis oriunde în lume, de orice bancă, sub însemnele celor două organizații, poate fi utilizat pentru asocierea abonamentului de transport. În plus, în cazul în care perioada de valabilitatea a carduluibancar expiră, cardul va păstra abonamentul de transport asociat.

Publitrans 2000 SA pune la dispoziția călătorilor treitipuri de abonamente care pot fi asociate cardului bancar: abonament de o zi (10 lei), abonament pe o lună (80 lei) sau abonament pe un an (800 lei).