Bitpanda introduce Bitpanda Staking, prin care oferă tuturor investitorilor posibilitatea de a câștiga până la 27% venituri suplimentare din portofoliile cripto selectate, printr-o singură acțiune pe platformă sau în aplicație.

Ce este staking-ul și cum funcționează?

Staking este o modalitate de a câștiga recompense pentru deținerea anumitor criptomonede. Acest lucru este posibil doar pentru criptomonedele care rulează pe un mecanism numit “proof-of-stake”, prin intermediul căruia tranzacțiile sunt verificate și securizate. Pentru ca o tranzacție să aibă loc pe blockchain, aceasta trebuie să fie validată și verificată prin mai multe noduri (servere).

Astfel, investitorii care dețin anumite criptomonede care rulează pe mecanismul proof-of-stake le pot pune pe acestea la dispoziție pentru validarea și verificarea tranzacțiilor de pe blockchain, prin intermediul staking-ului. Ulterior, sistemul va folosi monedele puse la dispoziție de investitori pentru a valida și verifica tranzacțiile de pe blockchain, iar investitorii vor primi recompense, similar modului în care sunt plătite dobânzile celor care dețin un cont de economii.

Staking-ul este una dintre funcționalitățile solicitate de comunitatea Bitpanda, datorită faptului că prin acest proces investitorii sunt recompensați pentru criptomonedele puse la dispoziție.

Începând de astăzi, cei peste 3 milioane de utilizatori Bitpanda pot câștiga recompense săptămânale pentru activele deținute, chiar și fără a avea cunoștințe tehnice despre staking, având garanția securității oferite de standardele de reglementare și de conformitate ale unicornului fintech.

Active disponibile oricând

Toate activele puse la dispoziție pentru staking prin intermediul Bitpanda sunt accesibile investitorilor oricând, fără a exista o perioadă în care acestea să fie blocate în platformă. Acest lucru înseamnă că investitorii Bitpanda pot accesa oricând criptomonedele puse la dispoziție pentru staking.

Recompensele vor fi oferite utilizatorilor încă din primele momente de când aceștia au fost de acord să-și pună la dispoziție criptomonedele pentru staking și până la momentul în care aceștia decid să și le retragă.

Investitorii Bitpanda vor primi recompensele pentru activele puse la dispoziție pentru staking o dată pe săptămână, independent de modul în care blockchain-ul le distribuie pe acestea. Recompensele sunt puse la dispoziție, la rândul lor, pentru staking, în mod automat, astfel că recompensele utilizatorilor se măresc în timp. Prin intermediul Bitpanda Staking, comunitatea va fi primi recompense încă din prima săptămână.

„Fiind o companie care a fost fondată pentru a simplifica investițiile în criptomonede, suntem încântați să facem funcționalitatea de staking așa cum ar trebui să fie: simplă, directă, lipsită de probleme. Bitpanda Staking este modalitatea ușoară prin care criptomonedele sunt puse la lucru, în timp ce comunitatea are oportunitatea de a câștiga venituri suplimentare din cripto-activele selectate, cu un singur click, fără a fi necesar ca utilizatorii să aibă cunoștințe tehnice despre staking în prealabil. Suntem determinați ca pe parcursul anului să extindem lista criptomonedelor pentru care utilizatorii au la dispoziție funcționalitate de staking”, a spus Eric Demuth, CEO și Co-fondator Bitpanda.

La momentul lansării, unsprezece criptomonede sunt disponibile pentru staking prin intermediul Bitpanda: ADA, TRX, XTZ, SOL, DOT, MATIC, ATOM, GRT, KSM, NEAR și LUNA, lista urmând a fi extinsă pe parcursul anului.

O singură platformă pentru toate investiții

Noii investitori își pot deschide gratuit un cont Bitpanda și pot începe să investească în câteva minute într-o gamă largă de active digitale, în funcție de bugetul disponibil și apetitul pentru risc. Investiția minimă este de doar 1 euro, platforma fiind disponibilă 24/7. Bitpanda a luat naștere în 2014 ca o companie de tranzacționare a criptomonedelor, fiind fondată de Eric Demuth, Paul Klanschek și Christian Trummer.

De la momentul fondării, compania a devenit principala platformă de investiții din Europa, având peste 3 milioane de utilizatori. Compania fintech a devenit primul unicorn austriac și are o echipă formată din peste 1000 de oameni, ce activează în zece birouri la nivel european.

Sursă foto: Bitpanda