Unul din patru clienți ING cu POS acceptă plăți contactless (efectuate cu cardul sau telefonul) direct pe telefonul mobil, prin intermediul ING SoftPOS, lansată acum un an. În fiecare lună, aceștia efectuează peste 100.000 de tranzacții, iar volumele tranzacționate cresc substanțial. 

Mai mult, ING a implementat plățile instant și pentru afaceri mici și mijlocii în aplicația de internet banking ING Business. Prin urmare, orice plată în lei, cu valoare mai mică de 50.000 lei, trimisă către un IBAN al unei bănci ce a aderat la sistemul instant, va fi încasată imediat de către partenerul de afaceri, fără niciun cost suplimentar sau pași în plus.

ING lansează campania „Banking și mai și pentru afaceri mici și mijlocii” și continuă să îmbunătățească experiența de utilizare a clienților săi, pornind de la dialogul cu aceștia.

„În ING, inovația este rezultatul conversațiilor continue purtate cu clienții noștri, iar rata de adopție a noilor opțiuni și servicii reprezintă, pentru noi, rata de succes a proiectelor dezvoltate. ING SoftPOS este un exemplu de succes în acest sens, iar ultima versiune lansată a încorporat sugestiile clienților noștri. Totodată, am îmbunătățit experiența utilizatorilor în aplicația ING Business, astfel că aproape 70% dintre antreprenori accesează acum platforma de internet banking de pe mobil. Scopul nostru este să oferim o experiență digitală completă clienților, iar consultanța în persoană aduce o valoare adăugată operațiunilor pe care aceștia le efectuează în fiecare zi. «Banking și mai și» este filozofia ING prin care ne angajăm să rămânem aproape de clienții noștri în fiecare etapă de creștere, să îi ascultăm și să le oferim instrumente cu adevărat relevante pentru nevoile afacerilor lor”, a spus Luana Sorescu, Head of Clients, divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România.

Pentru antreprenorii români, flexibilitatea opțiunilor financiare, digitalizarea serviciilor bancare și accesul la consultanță reprezintă factori cheie pentru dezvoltarea afacerilor pe termen mediu și lung.

Digital și flexibil

La ING, afacerile mici și mijlocii se bucură de predictibilitate și flexibilitate prin pachetele de cont curent ING Fix, care oferă costuri lunare fixe și acces la aplicațiile ING Business și ING SoftPOS.

ING a fost prima bancă din România care a introdus pe piață patru pachete cu costuri lunare fixe: ING Fix Util, Online, Lei, Valută și Complet, în funcție de nevoile fiecărei afaceri. Mai mult, aceștia își pot schimba pachetul rapid ori de câte ori apar schimbări în ceea ce privește tipul tranzacțiilor.

În același timp, nevoia de creditare a antreprenorilor este acoperită prin ING Util, care asigură acces la creditare rapidă și facilă celor care gestionează afaceri mici și mijlocii.

Companiile pot primi instant până la 500.000 lei pe o perioadă de maxim cinci ani, fără garanții materiale, pentru cheltuieli curente, noi oportunități de afaceri sau cheltuieli specifice desfășurării activității.

Antreprenorii locali

Potrivit unui studiu realizat de ING Bank, Impact Hub și Bravva Angels, jumătate dintre antreprenorii din România sunt fondatori unici, iar 45% au vârste cuprinse între 35 și 44 de ani și 29% între 25-34 de ani. Aceste date indică interesul crescut pentru antreprenoriat și dorința de a reuși prin forțe proprii.

Antreprenorii învață cel mai mult din practică (71%) și interacțiunea cu alți oameni de afaceri (62%), în timp ce 54% preferă să urmeze cursuri, iar 43% urmăresc webinarii.

În același timp, unul din doi antreprenori declară că mentoratul și comunitățile dedicate lor reprezintă o nevoie importantă pentru dezvoltarea afacerii, aproape la fel de însemnată precum accesul la finanțare.

Pe de altă parte, studiul relevă că lipsa investițiilor în dezvoltarea personală ca antreprenor are impact direct în dezvoltarea afacerii. Prin susținerea platformei Startarium și a programului ScaleOut, organizat în parteneriat cu Romanian Business Leaders, ING a creat o comunitate puternică în jurul antreprenorilor români, pentru a le oferi acestora pârghiile necesare atât dezvoltării la nivel personal, dar mai ales a afacerilor acestora.

Astfel, în cadrul programului ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România, vor fi selectate 40 de companii românești din patru regiuni ale țării.

Programul este destinat antreprenorilor cu o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, cu ambiții de creștere la nivel național și regional. RBL și ING vor fi alături de antreprenori pe întreg procesul de creștere, de la realizarea planului de extindere, până la implementarea acestuia.