Clienții Revolut din România vor putea investi în obligațiuni guvernamentale și corporate pentru care se acordă randamente brute anuale fixe de până la 5,5%. Obligațiunile constituie un start potrivit în domeniul investițiilor, în condițiile în care oferă stabilitate și sunt o bună ocazie de diversificare a portofoliului de investiții.

Revolut deschide accesul clienților din piața locală la un produs nou de investiții - obligațiunile guvernamentale și corporate, oferit de entitatea lituaniană Revolut Securities Europe UAB.

Obligațiunile emise de state sau de companii private pot fi un start potrivit pentru cei care nu vor să își asume riscuri prea mari și își doresc un portofoliu divers. Evaluările bune de credit și protecția împotriva inflației contribuie și mai mult la atractivitatea lor pentru investitorii care caută stabilitate și randamente potențial de încredere. Atât guvernele, cât și corporațiile folosesc obligațiunile ca modalitate de a strânge capital, oferind investitorilor șansa de a da cu împrumut bani acestor entități, în schimbul plății periodice a dobânzii și cu rambursarea sumei principalului.

Există diferite tipuri de obligațiuni care oferă niveluri diverse de risc și care necesită o evaluare corespunzătoare, de aceea câștigurile aduse de obligațiuni reprezintă și o modalitate de protecție de o eventuală recesiune economică.

Obligațiuni de la Revolut: Suma minimă care poate fi investită este de 100 de euro

Pentru momentul lansării, produsul propus de Revolut face posibilă tranzacționarea a aproape 40 de obligațiuni corporate și guvernamentale și lista se va extinde în perioada următoare. Suma minimă care poate fi investită este de 100 de euro, cu o taxă fixă/ tranzacție de 0,25% (cel puțin 1 euro). Se pot aplica și alte taxe sau comisioane.

Acesta este un pas mai departe făcut de Revolut în misiunea sa de a construi una dintre cele mai accesibile platforme de investiții all-in-one, cu o diversitate de instrumente potrivite atât pentru începători, cât și pentru experți. Utilizatorii pot investi în peste 2.800 de acțiuni ale companiilor listate pe bursele americane și din UE, mai mult de 500 de fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri) și își pot accesa în timp real investițiile, pentru a urmări evoluția acestora sau pentru a se informa din știrile bursiere disponibile în aplicație.

Tot de anul acesta, Revolut a eliminat taxa de custodie de 0,12% din valoarea de piață anuală a activelor deținute de un client, care se aplica anterior pentru deținerile în aplicație în secțiunea Tranzacționare ale clienților din Regatul Unit sau din Spațiul Economic European (SEE). În cele două arii, serviciile de tranzacționare sunt oferite de Revolut Trading Ltd și, respectiv, de entitatea lituaniană Revolut Securities Europe UAB.

„Continuăm extinderea ofertei de investiții Revolut cu obligațiuni, o modalitate adecvată de a diversifica portofoliul de investiții, de a proteja fondurile investite împotriva incertitudinii și de a genera un venit fix. Cu randamente potențiale mai mari și beneficii de diversificare, obligațiunile oferă o alternativă convingătoare pentru investitorii care doresc să își construiască viitoarea bunăstare, optimizându-și capitalul”, a declarat Rolandas Juteika, Head of Wealth & Trading (SEE).