Patria Bank cumpără portofoliul de credite de nevoi personale de la Alior Bank pentru suma de 97 de milioane lei, captând 4.000 de clienți noi. Alior Bank S.A., prin sucursala sa din România în calitate de cedent, și Patria Bank S.A., în calitate de cesionar, anunță că în dată de 20 iunie 2024 a fost semnat un contract pentru cesiunea unui portofoliu de credite de nevoi personale în valoare de 97 de milioane lei în sold la 30 aprilie 2024.  

Portofoliul subiect al tranzacției include aproximativ 4.000 de clienți persoane fizice și este constituit din credite performanțe de consum negarantate, denominate în lei. Tranzacția este estimată a se implementa în septembrie 2024, contribuind la creșterea portofoliului de credite de consum și a numărului de clienți persoane fizice ai Patria Bank.

Fiecare etapă a procesului operațional de tranziție a fost atent analizată și toate fluxurile sunt pregătite să asigure clienților o experiență de transfer facilă și prietenoasă, scrie Patria Bank. De asemenea, pe toată durata tranziției, echipa Patria Bank va fi alături de fiecare client și se va concentra pe îmbunătățirea satisfacției acestora prin acordarea de oferte și pachete comerciale dedicate. Integrarea clienților preluați se va face online prin platforma digitală de onboarding (Patria de Oriunde) sau prin rețeaua de unități teritoriale și prin suportul acordat de echipa din Call Center-ul Patria Bank.

 “Această achiziție reprezintă un pas important în planurile de dezvoltare ale Patria Bank și, împreună cu creșterea organică a băncii, aduce o contribuție la consolidarea profitabilitățîi acesteia. Tranzacția ne oferă oportunitatea de a dezvoltă și diversifică activitatea băncii împreună cu noii clienți. După preluarea acestora, Patria Bank intenționează să ii fidelizeze prin propunerea pachetului complet de produse și servicii din portofoliul sau destinate clientelei persoane fizice: credite ipotecare, credite de consum cu ipotecă, carduri de credit, mobile banking, pachete de cont curent și depozite la termen. Astfel, oferim soluții financiare adaptate nevoilor fiecărui client, promovând o relație de încredere și parteneriat pe termen lung”, a declarat Valentin Vancea, Director General al Patria Bank.“Alior Bank a luat o decizie strategică de vânzare a portofoliului de credite de consum în România. Ne-am pregătit pentru această tranzacție cu mult timp înainte. Suntem fericiți că Patria Bank a devenit partenerul nostru pentru că este o banca românească reputabila ce oferă clienților săi un pachet complet de produse bancare și care are planuri amibitioase de dezvoltare în această zona. Vom face tot posibilul să ne asigurăm că tranzacția se derulează ușor pentru clienții noștri și că aceștia pot folosi în avantajul propriu, în mod rapid și eficient, gama largă de produse și servicii a Patria Bank, împreună cu rețeaua teritorială a băncii.”, a declarat Anca Andrei, Director General, Alior Bank S.A. Varșovia, Sucursala București.