Austriacard Holdings va solicita listarea la Bursele de Valori din Viena și Atena și va fuziona, printr-o tranzacție transfrontalieră de 70,79%, cu filiala sa Inform P. Lykos Holding, companie listată la Bursa de Valori din Atena.

Austricard este un grup austriac cu prezență internațională și unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de tehnologie digitală din Europa specializat în securitate hardware încorporată.

Sub rezerva aprobării autorităților competente relevante și a Adunărilor Generale ale acționarilor ambelor companii, ACAG va absorbi Inform Lykos și va fi listată pe cele două burse, proces ce se preconizează să fie finalizat până la sfârșitul lunii martie 2023.

„După ce am finalizat cu succes integrarea noilor membri de top care ni s-au alăturat din companiile recent achiziționate, acum este momentul potrivit pentru a valorifica pe deplin amprenta noastră globală. Astfel, punem la dispoziția clienților noștri întregul spectru de soluții tehnologice digitale securizate pe care le-am dezvoltat deja și pe cele viitoare, fiind încă într-o fază de cercetare și dezvoltare. În plus, listarea noastră atât la Bursa de Valori din Viena, cât și la Bursa de la Atena, va oferi comunității investiționale capacitatea de a participa la succesul nostru”, a menționat Panagiotis Spyropoulos, Vicepreședinte al Consiliului de Administrație al ACAG și CEO al grupului.

Fuziunea va contribui la un profil îmbunătățit al grupului, cu o acoperire geografică și de produs sporită, și va aduce oportunități mai ample de vânzare încrucișată și economii de scară sporite.

Cei peste 1.400 de oameni angajați astăzi în cadrul grupului vor beneficia de un mediu de lucru internațional, mai apropiat, care va stimula cunoștințele, va îmbunătăți schimbul de experiență, va oferi oportunități de dezvoltare internațională și va accelera adoptarea celor mai bune practici la nivel de grup.

„Prin această fuziune, poziția noastră de lider pe piață în segmentul Challenger Banking ca și cea de lider pe piețele cheie bancare europene vor fi susținute de oferte de soluții digitale de top. Clienții noștri din banking, din regiuni precum Scandinavia, Austria, Europa Centrală de Est și de Sud-Est, unde astăzi suntem lideri de piață, vor putea accesa produse și soluții complementare cardului de plată, în timp ce, le oferim clienților noștri de Global Challenger Banking posibilitatea să achiziționeze platforme tehnologice digitale, pentru a demonstra valoarea pe termen lung pe care o oferim acestui segment de high tech cu creștere accelerată. Cota noastră de piață va crește pe piețe precum Regatul Unit, Spania, Germania, Turcia, Orientul Mijlociu și Africa. În plus, operațiunea noastră în SUA va fi consolidată în continuare, cu un potențial semnificativ de creștere. Sustenabilitatea este crucială pentru viitorul nostru și, în esență, foaia noastră de parcurs va servi următoarei generații de fintech-uri și bănci tradiționale. Prin utilizarea mai eficientă a resurselor Grupului, vom putea oferi un portofoliu mai orientat către soluții, cu produse și servicii end-to-end, de la emiterea de carduri, la procesarea/compensarea plăților și soluții avansate legate de plățile cu valoare adăugată ridicată. Acest model embedded finance va schimba regulile jocului, fiind primul de acest gen din industria noastră", a spus și Jon Neeraas, Vicepreședinte Executiv al grupului.

ACAG și filialele sale, inclusiv Austria Card GmbH, Inform Lykos și Tag Systems, furnizează soluții digitale de securizare și produse și servicii finale securizate, din două mari categorii:

Soluții digitale de securizare, Hardware Embedded Security (sub formă de module cu cip și licențe software certificate internațional), soluții de plată și autentificare, Data Capture, Data Mining, AI, Soluții de digitalizare, automatizări și platforme IoT etc.

Produse finale securizate și servicii aferente acestora: carduri inteligente bancare și servicii asociate, carduri inteligente securizate pentru identificare – pașapoarte, cărți de identitate și permise de ședere, precum și pentru permisele de conducere și cardurile pentru semnături conforme cu eIDAS, carduri de sănătate, transport, facturare / extrase de cont, buletine de vot securizate, etichete sigure pentru medicamente și alcool, editarea de cărți electronice și multe altele.

În 2021, ACAG, pe bază consolidată, a avut venituri de 178 milioane de euro și EBITDA de 26,8 milioane de euro, în timp ce în prima jumătate a anului 2022 veniturile au ajuns la 137,1 milioane de euro (creștere de 69% față de anul anterior) și EBITDA ajustat de 19,8 milioane de euro ( creștere de 137% comparativ cu anul trecut).