Într-un context macroeconomic marcat de un nivel ridicat de incertitudine, Alpha Bank România a continuat să-și consolideze poziția pe piață, majorându-și activele cu 11% față de aceeași perioadă a anului precedent, raportând, totodată, o performanță financiară și comercială solidă.

Astfel, portofoliul de credite al băncii a crescut cu 7% față de aceeași perioadă a anului precedent, dinamică susținută atât de avansul finanțărilor acordate persoanelor juridice, cât și de creditarea persoanelor fizice. Profitul operațional s-a situat la 17,6 milioane euro, marcând un avans anual de 6,1 milioane euro față de primul semestru al anului precedent, preponderent susținut de o dinamică robustă a veniturilor. În același timp, profitul înainte de impozitare a crescut cu 7,6 milioane euro față de perioada similară a anului trecut, la 18,2 milioane euro.

Rezultatele financiare au fost însoțite de menținerea unor niveluri de capitalizare și lichiditate ridicate, semnificativ superioare limitelor impuse de reglementări.

Totodată, Alpha Bank România a fost desemnată de către Ministerul Anteprenoriatului și Turismului drept bancă partener în cadrul „Programelor naționale pentru stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor”. În primul semestru al anului, finanțările noi pe segmentul companiilor mari au marcat un avans anual de 10%, în timp ce vânzările noi de credite acordate IMM-urilor au crescut cu 56%. Și segmentul creditelor ipotecare și-a continuat expansiunea, producția de credite înregistrând un avans de 16% față de perioada similară a anului precedent.

Totodată, Alpha Bank România a continuat să sprijine cultura și implicarea în comunitate fiind partener al Bursei de Spectacole și al Programului de Voluntariat și la ediția din acesta an a Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). De asemenea, banca a susținut organizația Salvați Copiii în efortul comun de sprijinire a refugiaților din Ucraina.

+

Portofoliul de credite al Alpha Bank Romania a depășit, la finalul lunii iunie 2022, 2,8 miliarde euro, marcând un avans anual de 7,0%, în timp ce depozitele atrase de la clienți s-au situat la aproximativ 2,7 miliarde euro, +5,1% an/an.

Veniturile totale au înregistrat o creștere de 15% față de aceeași perioadă a anului anterior, susținute de o dinamică solidă atât la nivelul veniturilor din dobânzi (+13% an/an), cât și la nivelul veniturilor din comisioane (+15% an/an). Având în vedere contextul inflaționist, costurile au fost atent monitorizate, gestionarea eficientă a acestora generând spațiu pentru îmbunătățirea profitabilității. Profitul operațional s-a situat la 17,6 milioane euro, marcând un avans anual de 6,1 milioane euro, în timp ce profitul înainte de impozitare a crescut cu 7,6 milioane euro, la 18,2 milioane euro.